Skåne en klass för sig…

Senast vi hade två skånelag på väg in i Europa spel var länge sedan. Men nu kan vi se Malmö FF och Helsingborgs IF ta sin plats i Europa, men var är övriga Sverige?

Skåne är ett litet län som har toppfotboll. Det kanske inte märks direkt av Malmö FF i allsvenskan men i Europa så märks det tydligt att de vill vara med och slåss om en plats i Champions League. Helsingborgs IF som tar tappat spelare som bland annat Gerndt kommer säkerligen att börja tappa sitt spel i slutet av hösten.

I onsdags var det returmöte på Swedbank Stadion. Över 19 000 åskådare kunde vittna om att Malmö FF och Hamad slog in segerbollen i den 80e minuten. Vilket jubel och vilken glädje det var. Malmö FF slog ut storklubben Glasgow Rangers. Malmö FF är klarar för Europa spel oavsett hur det går i Play-off matchen i Champions League.

Igår spelade Helsingborgs IF returmötet mot Bnei Yehuda, ni flesta vet nog att HIF förlorade på borta plan och var hungriga på en seger igår. Mattias Lindström slog in två mål och Adrian Gashi slog in ett mål och Helsingborgs IF går vidare till play-off. Helsingborg måste vinna över sitt lag i Play-off för att gå vidare till gruppspel i Euro League.

Lottning för bägge Champions League och Euro League är idag klockan 12.00.

Men var är övriga Sverige? IF Elfsborg fick chansen till Euro League, men förlorade borta med hela 4-0 mot Aalesund som ligger åtta i norska ligan. 1-1 blev hemmamatchen för Elfsborgs del.

Häcken vann igår med 2-1, men det hjälpte tyvärr inte då Nacional hade vunnit med 3-0 på sin hemmamatch och Häcken är därmed ute ur Euro League.

Ja, var är Sverige? Skåne regerar även detta året!

Annonser

Publicerat på 05 augusti 2011, i Fotboll, Malmö FF och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: