Semifinaler i U21 EM…

Idag spelas semifinalerna i U21 EM, och jag måste erkänna att man inte alls är insatt i årets turnering eftersom Sverige inte deltar. Min tanke förra sommaren var att åka och se på finalen som spelas i U21 EM, men eftersom man inte är insatt så blir det inte så. Ikväll är det dags för semifinaler.

Tyskland som vann 2009 i Sverige är inte med i årets semifinaler, de kvalade inte ens in i turneringen. När man vinner en turnering så måste det nästan vara självklart att man får vara med i nästa omgång, men så är inte fallet nu.

Grupp 1 spelades av Danmark, Island, Vitryssland och Schweiz.
Grupp 2 spelades av England, Spanien, Tjeckien och Ukraina.

Danmark som var värdland hade det inte lätt, men de hade även chans att gå vidare från sin grupp. Schweiz var klart överlägsna, men de andra tre lagen i grupp 1 slutade på 3 poäng och samma målskillnad och samma allt. Vad gjorde då att Vitryssland gick vidare? Var det för att de börjar på B (Belarus) eller? Inbördes möte måste ha gällt, men eftersom alla fick var sitt poäng så måste det ha skett något? Jag vet inte, någon som kanske vet hur man räknar ut detta?

Tabell för grupp 1.

Grupp 2 slutade med att Spanien och Tjeckien gick vidare, men det var en betydlig jämnare grupp och även Ukraina som jag hade gissat på inte skulle få några poäng fick ett poäng, men slutade på en fjärdeplats och sämst i hela turneringen. De gjorde 1 mål, och det var i öppningsmatchen mot Tjeckien. Det skrevs lite i medierna att England skulle ta hem grupp 2, men de har inte alls imponerat och slutade på en tredjeplats, fyra poäng efter Tjeckien.

Ikväll är det dags för semifinal och det står mellan

Skoj att vi har några svenskar på plats, ikväll dömer Markus Strömbergsson från Sverige den första semifinalen och tillsammans med Markus är det Vytautas Simkus (Litauen) och Venancio Tomé (Portugal) som kommer att hjälpa den svenska domaren.

Jag tror att Spanien och Schweiz vinner och möter varandra i finalen som spelas den 25/6 klockan 20.45.

Annonser

Publicerat på 22 juni 2011, i Fotboll, U21 EM och märkt , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: