Sluta gnäll på Skånetrafiken…

…eftersom det är inte dem som gör de största felen…
Nu kanske många undrar varför jag skriver detta inlägg, men jag har börjat att fundera om mina tankar och har faktiskt kommit fram till att det inte är Skånetrafiken som gör de största felen i stadstrafiken i Malmö.

I min blogg har jag skrivit om Skånetrafiken fel ett x antal gånger och jag ångrar fortfarande inte dessa inlägg och kommer faktiskt aldrig att göra det, men det känns helt meningslöst att kontakta Skånetrafiken när bussarna i Malmö är försenade, inte kommer eller ja, är allmänt sega.

Igår var jag senast kontakt med Skånetrafiken om ett ärende att en busschaufför slängde av mig och de andra på bussen för att köra vidare med en annan linje. Det svar som jag fick från kundtjänsten från Skånetrafiken var följande:
”Vi kommer att behandla ditt ärende, och ärendet är skickat till Veolia transport (som det nu handlade om) och du kommer få svar inom två veckor”

När jag fick detta svar blev jag helt ställd och började tänka om mina tankar om att det inte är Skånetrafiken som sköter det utan en avdelning på de bussbolag som kör bussarna. Detta har jag även vetat innan, men man har alltid fått ett snabbt svar från Skånetrafiken som har gjort sitt jobb och det är därför ilskan har kommit till dem.

Nu när jag sitter och skriver detta inlägg så tänker jag inte speciellt mycket utan kollar mest tillbaka på de gamla inlägg och tänker tillbaka när man var som argast på Skånetrafiken. Men jag ska nog börja rikta min ilska på de bussbolag som kör.

Idag åkte man in med busslinje 32, utan att märka vad det var för buss så tyckte jag att den såg lite annorlunda när man sitter inne i bussen. Skyltarna var annorlunda, och ingen reklam eller något. När jag hoppar av bussen så visar det sig att bussen tillhör ”Kristianstad stadsbuss” och det betyder att det är brist på bussar i Malmö om man väljer att köra ner en buss från Kristianstad och kör i Malmö.

Nej, jag ska inte lägga så mycket kraft på Skånetrafiken längre utan rikta mig mer in på de bussbolag som kör i städerna. Veolia transport och Arriva kommer väl bli de som blir utsatta eftersom de kör i Malmö. Jag har redan sen tidigare gjort en jämförelse om dessa bussbolag som ni kan hitta på länkarna nedanför.

En facebook sida ”Skånetrafiken – make people walk” har sedan tidigare funnit länge och jag har själv varit med i den, om jag inte fortfarande är det. Men Skånetrafiken gör faktiskt inte att folk går utan bussarna/tågen kommer jo alltid förr eller senare och jag kan tolka den gruppen att man går på hållplatsen 😉

Nej, jag är gärna öppen för en debatt om detta samtalsämne om någon är intresserad!

Mina inlägg om Skånetrafiken:
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/12/20/skanetrafiken-lagg-ner-er-javla-verksamhet/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/12/09/kaos-i-busstrafiken-da-skanetrafiken-andrar/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/11/25/rakna-med-langre-bussresor/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/11/21/skanetrafiken-antligen-samma-priser/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/10/02/dags-att-vakna-skanetrafiken/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/09/07/skanetrafiken-annu-ett-fel/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/09/03/svart-dag/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/09/02/trafikkaos-pa-amiralsgatan/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/09/01/lyckat-skanetrafiken/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/08/25/annu-ett-fel-av-skanetrafiken/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/08/12/skanetrafiken-ar-i-underlage/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/07/22/trafik-skanetrafiken-maste-gora-nagot/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/05/13/resa-skanska-x11orna-saljs/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/02/25/arriva-vs-veolia-transport/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/02/16/arriva-lamnar-malmo/
https://oxiepagen.wordpress.com/2010/01/26/en-dokumentar-om/
https://oxiepagen.wordpress.com/2009/12/20/skanetrafiken/
https://oxiepagen.wordpress.com/2009/11/23/bussarna-maste-bli-battre/
https://oxiepagen.wordpress.com/2009/08/25/stadsbussarna/


Posted on 15 februari 2011, in Arriva, Skånetrafiken, Veolia transport and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Du kan tillochmed dra det ett steg längre, och undra varför splitt nya bussar fungerar så dåligt som de gör ibland, innan man ens kan skylla på dåligt underhåll…

  2. Det är så kul att höra allt gnäll på kollektivtrafiken. Faktum är att det aldrig kommer att bli bättre eftersom det inte lönar sig att köra lokaltrafik.
    För att det ska gå ihop måste 1) Alla betala för sig och det är inte troligt. Linjer med få resenärer kan man helt lägga ner. Eller 2) Höja priserna kraftigt men det går folk inte med på.

    Kollektivtrafiken måste betalas via skattsedeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: